Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στον Μιχαλάκη μου, την Κατερινούλα μου και την Νεκταριούλα μου

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

www.e-charter.gr
The best way to charter a yacht in Greece. Sailing yachts, motor yachts etc, at the best prices.
happyrooms.gr

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Κλόουν για παιδικά πάρτι, μαγικά τρικσ, μουσική τραγούδι κουκλοθέατρο. Mrs Duke τηλέφωνα επικοινωνίας:
210-9813473 & 210-9887108

livezilla

LiveZilla Live Chat Software
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!

Η έκπληξή μου ήτανε μεγάλη όταν πριν από λίγο καιρό κοιτόντας τα στατιστικά τις σελίδας, ανακάλυψα, ότι το πρώτο keyword σε μηχανή αναζήτησης είχε να κάνει με την σελίδα των συνταγών!! Ψάχνουμε το φαγητό και πολύ μάλιστα! Το babinos.gr με την καινούργια σελίδα του, θα προσπαθήσει να μαζέψει για εσάς γευστικές συνταγές, και να σας τις παρουσιάσει.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Η Ελλάδα μας, εκτός των διακοπών, των ταξιδιών και των όμορφων τοπίων που προσφέρει σε εμάς, αλλά και στους ξένους επισκέπτες μας, είναι και η μητέρα της καλής κουζίνας.

Το ελαιόλαδο στο κέντρο των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων, όταν οι ξένοι το αγοράζουν σαν φάρμακο σε μικρές συσκευασίες. Η φέτα, είναι το μακράν καλύτερο τυρί (από αυτά που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον και βάση των δικών μου γούστων). Το Ελληνικό κρασί είναι επίσης εξαιρετικό και δεν είχε βρει απήχηση στο εξωτερικό μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Πλέον υπάρχουν επιχειρήσεις, που εξάγουν Ελληνικό κρασί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η Ελληνική κουζίνα, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας. Τα μοναδικά θαλασσινά του Αιγαίου πελάγους, η πληθώρα των φυτών, καλλιεργήσιμων και άγριων, που ευδοκιμούν στην χώρα μας, τα εξαιρετικά σε ποιότητα κρέατα (τα οποία δυστυχώς πολύ δύσκολα βρίσκεις πια) οι παραδόσεις μας και η οικογενειακή ζωή των Ελλήνων, κράτησαν και κρατούν ζωντανές συνταγές και συνήθειες αιώνων. Στο babinos.gr θα προσπαθήσουμε να βρούμε παραδοσιακές συνταγές και να τις μοιραστούμε μαζί σας. Θα βάλουμε προς το παρόν σαν link τα παράξενα αλλά θα ακολουθήσει, μία σελίδα μόνο για συνταγές.

Θα αναφερθώ τώρα σε κάτι πολύ απλό και πολύ κοινό που όλοι θα έχετε κάνει. Το σουβλάκι (εννοώ το καλαμάκι), αυτό το κομμάτι κρέας τέλος πάντων που το διαπερνά ένα κομμάτι ξύλου(από καλαμιές), το οποίο όταν το τρώω στα ετοιματζίδικα – σουβλακερί – σουβλατζίδικα, δεν καλύπτει τις γαστρονομικές μου ανησυχίες. Για να κάνετε σουβλάκια αξέχαστα, πάρτε κρέας χοιρινό από λαιμό, χωρίς κόκαλο εννοείτε, κόψτε το σε κομμάτια μικρά και ακανόνιστα μεταξύ τους και αφού τους βάλετε ρίγανη και πιπέρια της αρεσκείας σας (η παράδοση θέλει μόνο μαυροπίπερο και αυτό λίγο) ανακατέψτε τα με τα χέρια σας μαζί με αρκετό ελαιόλαδο, ώστε να λαδωθούν καλά. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο όλο το βράδυ μέχρι που θα τα ψήσετε την επόμενη ημέρα. Θέλει προσοχή ώστε να μην βάλετε αλάτι το βράδυ γιατί το κρέας σφίγγει με το αλάτι και δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα. Την επόμενη μέρα μπορείτε να τα περάσετε στα ξυλάκια και να τα ψήσετε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, γυρνώντας αρκετές φορές κατά το ψήσιμο, αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή απλά θα χρειαστεί να τα γυρίσετε περισσότερες φορές και θα γίνουν λίγο πιο σκληρά. Όσοι είσαστε μερακλήδες, και έχετε υπομονή κάντε το και θα με θυμηθείτε, γίνονται λουκούμια!!! Το ίδιο εννοείτε ότι μπορείτε να κάνετε και με τις μπριζόλες και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Όπως έχω κατανοήσει εγώ την μαγειρική, τρία είναι τα βασικά μυστικά της:1ον όρεξη και καλή διάθεση 2ον υπομονή και μεθοδικότητα 3ον και κυριότερο αργό σιγανό ψήσιμο - μαγείρεμα. Στα δε μπιφτέκια το μόνο μυστικό που γνωρίζω για να γίνουν πεντανόστιμα, είναι να έχετε πλάσει τον κιμά από το προηγούμενο βράδυ και να έχει μείνει στο ψυγείο μέχρι την επόμενη, και να βάλετε τα απαραίτητα μυρωδικά. Εάν έχετε κάποιες ιδέες σας περιμένουμε να τις μοιραστείτε μαζί μας. Στείλτε τις δικές σας συνταγές και συμβουλές στου φίλους του babinos.gr

Μαγειρίτσα

Υλικά:

1 συκωταριά
έντερα από ένα αρνάκι
λάδι
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
10 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια


Τρόπος παρασκευής

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια μαζί με τα έντερα ψιλοκομένα. Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα. Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά. Στίβετε τα λεμόνια
Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε.
Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς.
Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού. Εάν το αυτολέμονο δεν είναι ότι και καλύτερο για εσάς, τότε μπορείτε να κάνετε την μαγειρίτσα σας χωρίς αυγολέμονο. Για τα έντερα καλό είναι για να τα καθαρίσετε καλά να τα γυρίσετε ανάποδα και να τα πλύνετε καλά. Ο τρόπος για να τα γυρίσετε είναι απλός. Με ένα μολύβι πιάνετε την μία άκρη του έντερου και την σπρώχνετε μέσα ώστε να έρθει το μέσα έξω (φανταστείτε ότι το έντερο είναι μια κάλτσα και θέλουμε να την γυρίσουμε ανάποδα... είναι κάτι παρόμοιο. Τα έντερα τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια περίπου 1 (έναν) πόντο.


Τσουρέκια Πασχαλινά

Υλικά:

1200 γρ. (για όλες τις χρήσεις) Αλεύρι

50 γρ. φρέσκια Μαγιά μπύρας

6 Αυγά

300 γρ. Βούτυρο γάλακτος

300 γρ. Ζάχαρη

200 γρ. Γάλα

Ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κουτ. γλ. Αλάτι

1 κουτ. Μαχλεπι

κόκκινα Αυγό(ά)

1 Αυγό(ά)

Αμύγδαλα


Τρόπος παρασκευής

Βράζετε το μαχλέπι για 2-3 λεπτά σε λίγο νερό, το σουρώνετε και κρατάτε 1 φλυτζανάκι του καφέ. Σε μπολ βάζετε το γάλα ελαφρά ζεσταμένο και διαλύετε μέσα τη μαγιά. Προσθέτετε λίγο από το αλεύρι και χτυπάτε ελαφρά να γίνει χυλός. Σκεπάζετε με πετσέτα το μπολ και το βάζετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μπολ με το αλάτι και το ξύσμο πορτοκάλι. Προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το νερό από το μαχλέπι και τον χυλό της μαγιάς. Ζυμώνετε να γίνουν αφράτη ζύμη. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

Ζυμώνετε πάλι και πλάθετε τσουρέκια στρογγυλά ή σε πλεξούδες. Βάζετε 2-3 κόκκινα αυγά σε κάθε τσουρέκι, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα, βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε με φλούδες αμυγδάλου και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψετε.

Πηγή: www.gma-nitsa.gr



Η καλύτερη πίτσα!!! η πίτσα της Πεπίτας

Το μυστικό για να γίνει μια πίτσα καλή είναι η βάση. Ότι υλικά και να βάλετε, αν η βάση δεν είναι καλή…..
Για την βάση της πίτσα θα χρειαστεί να φτιάξετε την ζύμη του ψωμιού δηλ. αλεύρι, μαγιά, νερό, ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού για ½ κιλό αλεύρι), φυσικά αλάτι ανάλογα με τα γούστα και τις διατροφικές συνήθειες σας και 1 με δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εγώ αφήνω την ζύμη να φουσκώσει μόνο μία φορά και μετά αφού την φτιάξω μικρές μπάλες για κάθε πίτσα την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, η αν πεινάμε πολύ ανοίγω την ζύμη κατευθείαν μετά από μισή ώρα φούσκωμα.:)
Οι τρόποι τώρα για να κάνετε την πίτσα είναι δύο. Ο πρώτος θέλει την βάση της πίτσας να είναι λαδωμένη. Αυτό προϋποθέτει να βάλετε λάδι στο ταψάκι σας αρκετό ώστε να γίνει η πίτσα ρόδινη και τραγανή στην βάση της. Ο δεύτερος τρόπος είναι να είναι αλάδωτη η πίτσα μας. Για να γίνει αυτό πρέπει η βάση της πίτσας μας να είναι καλά αλευρωμένη. Μπορείτε να βάλετε αλεύρι στο ταψί σας καθώς θα ανοίγετε την ζύμη μέσα σε αυτό.
Για τα υλικά της πίτσας τώρα μπορείτε να εμπιστευθείτε την φαντασία σας. Σας παραθέτω σαν παράδειγμα την
ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΕΠΙΤΑΣ!!!
Για την πίτσα της Πεπίτας θα χρειαστείτε:
Πελτέ ντομάτας (βασικότατο γευστικό συστατικό)
Λίγο βασιλικό τριμμένο
Λίγη κέτσαπ η άλλο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Τυρί τύπου gouda τριμμένο.
Μπέικον σε φέτες
Καπνιστή γαλοπούλα
Φρέσκα μανιτάρια
Φρέσκιες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
Μόλις ετοιμάσετε την βάση και την απλώσετε στο ταψί, θα βάλετε σε ένα μπολ, μία κουταλιά πελτέ ντομάτας, θα ρίξετε λίγο κέτσαπ, λίγο βασιλικό, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Στην συνέχεια και αφού ανακατέψετε το μίγμα θα το απλώσετε στην βάση της πίτσα σας. Μετά βάζουμε τα αλλαντικά από πάνω (καλό είναι να μην το παρακάνετε η αρχή μου είναι να βάζω τόσα ώστε να μην μένουν πολλά κενά αλλά και να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο). Η επόμενη μας κίνηση είναι το τυρί που το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα αλλαντικά και μετά βάζουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ντομάτα κομμένη σε φέτες. Εάν δεν σας αρέσει η ξεροψημένη ντομάτα μπορείτε να την βάλετε κάτω από το τυρί.
Λεπτομέρειες της Πεπίτας:
Η ζύμη της πίτσας πρέπει να είναι λεπτή οπότε όταν την ανοίξετε να έχετε στον νου σας ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από μισό πόντο σε πάχος.
Πίτσα χωρίς τραγανή άκρη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πίτσα, οπότε αφήστε ένα κενό με σκέτη ζύμη στην άκρη της πίτσας. Βάλτε όμως το μίγμα με τον πελτέ και εκεί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη


Πορτοκάλι γλυκό της Έπης


Η καλή νοικοκυρά εκτός από δούλα και κυρά πρέπει να είναι στην κουζίνα σε όλη την διάρκεια της ετοιμασίας.Μη σας τρομάζουν οι πολλές οδηγίες,είναι πολύ αναλυτικές.

3-4 πορτοκάλια μεγάλα (συνήθως του Ιανουαρίου)

1 λίτρο νερό

2 κιλά ζάχαρη

1 λεμόνι

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια ολόκληρα (κόλπο????? με το μαχαιράκι που καθαρίζουμε τις πατάτες) και τα βράζετε όπως είναι για 10 λεπτά (για να φύγει η πίκρα τους).
Πετάτε το νερό και κόβετε τα πορτοκάλια σε φέτες (όσο χοντρές τις θέλετε, σίγουρα όμως πάνω από 6 φέτες)φροντίστε να τα καθαρίσετε και από τις 'ινες που έχουν στο κέντρο και το κοτσάνι στο πλάι.
Μοιράστε το νερό σε δύο κατσαρόλες γιατί γίνεται πολύ το σιρόπι και βάλτε
σε κάθε κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη.
Οταν αρχίσει να βράζει το νερό βάλτε μέσα τα πορτοκάλια σε φέτες όπως
είπαμε μοιρασμένα στις δύο κατσαρόλες.
Όταν τα να βράσουν ώσπου να φουσκώσει και να νομίσεις ότι θα χυθεί.
Κατεβάστε από τη φωτιά το γλυκό σας,σκεπάστε το με καθαρή πετσέτα και
αφήστε το όλη τη νύχτα να βγάλει τα υγρά του.
Την άλλη μέρα βλέπετε πόσο έχει δέσει το γλυκό.Εάν είναι νερουλό θα πρέπει να το βράσετε κι άλλο και σε αυτό το σημείο να προσθέσετε και το χυμό του
λεμονιού (πάντα την ώρα που βράζει) ακολουθώντας την ίδια οδηγία για το
φούσκωμα. Εάν έχει γίνει παραλείψτε το λεμόνι δεν τρέχει και τίποτα.
Βάλτε τα πορτοκάλια πρώτα σε γυάλινα βάζα και μετά συμπληρώστε το
σιρόπι.Κλείστε τα καπάκια δυνατά και θα έχετε φρέσκο γλυκό όλο τον χρόνο.

Υ.Γ.εάν δέσατε πολύ το σιρόπι μη σκάτε καθόλου,φάτε το γλυκό σαν μαρμελάδα ή χρησιμοποιήστε το πάνω σε άλλα γλυκά για ντεκόρ(κέικ,χαλβά ζελέ κ.τ.λ.)



Καλή επιτυχία












Βύσσινο γλυκό βυσσινάδα και βύσσινο λικέρ

Ήρθε η εποχή να μαζέψουμε βύσσινα και να κάνουμε το λατρεμένο βύσσινο γλυκό και την δροσερή βυσσινάδα. Σας δίνω αναλογίες για 1 κιλό βύσσινα.

1 κιλό βύσσινα καθαρισμένα (αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα πιαστράκι)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Βυσσινάδα
Βάζουμε τα βύσσινα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με την ζάχαρη. Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους. Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και ξεκινάμε το βράσιμο. Ξαφρίζουμε το γλυκό μας όταν χρειάζεται και αφού βράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά βγάζουμε το ζουμί που περισσεύει. Αυτή είναι η βυσσινάδα μας. Διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο.


Βύσσινο γλυκό
Συνεχίζουμε το βράσιμο (έχουμε αφήσει τόσο υγρό όσο να είναι σκεπασμένα τα βύσσινα) και μόλις «δέσει» το κατεβάζουμε από την φωτιά. Το «δέσιμο» το καταλαβαίνουμε όταν το σιρόπι «στέκεται» και δεν είναι νερουλό. Αυτό είναι και το γλυκό μας.


Λικέρ βύσσινο
1 κιλό βύσσινα (πλυμένα ακαθάριστα)
ζάχαρη τόση όση να τα σκεπάσει
Σε δύο βάζα μοιράζετε τα βύσσινα και τα σκεπάζετε με την ζάχαρη. Κλείνετε καλά τα βάζα
Μην ξεχάσετε να σερβίρετε το γλυκό σας πάνω σε σιμιγδαλένιο χαλβά.
Για να κάνετε βυσσινάδα, βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι και συμπληρώστε με παγωμένο νερό.

Καλή επιτυχία

 

 


 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ!!!!

 

Τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε μία σφολιάτα?

1)Αλεύρι

2)Νερό

3)Αλάτι

4)Βούτυρο

 

Για να φτιάξετε σφολιάτα, αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος και τεχνική. Εάν τα πάτε λίγο καλά με το ζυμάρι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Θα σας δείξω τον τρόπο να φτιάχνετε την σφολιάτα η οποία είναι ακριβώς ίδια με την αγοραστή. 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ( ή μίξερ με ζυμωτήρι) 1 κιλό αλεύρι, 520 γρ νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο ανάλογα με το αλέυρι) και 20γρ αλάτι. Αφούτα κάνουμε ένα ωραίο ομοιογενές σφιχτό ζυμάρι, το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα περίπου. Στν συνέχεια το ανοίγουμε σε ένα μονοκόματο φύλλο με πάχος περίπου 1 δάχτυλο ή μικρότερο όσο πιο τετραγωνισμένο γίνεται. Σε αυτό το σήμείο είναι που πρέπει να μπει το βούτυρο. 450 γρ βούτυρο σκληρό (Εάν μπορέσετε να βρείτε φυτικό βούτυρο χύμα είναι ότι καλύτερο), προερετικά για να πάρει η σφολιάτα σπιτική μυρωδιά, μπορείτε να βάλετε 100γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο και 350 φυτικό(σκληρό όπως είπαμε).

Θα κόψουμε το βούτυρο μας σε μικρά κομάτια και θα το μοιράσουμε σε όλο το φύλλο που έχουμε ανοίξει. Στην συνέχεια το πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας να βυθιστεί ελάχιστα μέσα στο ζυμάρι. Τώρα ακολουθεί το δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να διπλώσουμε το φύλλο μας. Το δίπλωμα έχει σαν σκοπό να κάνει τα στρώματα μεταξύ ζύμης και βούτηρου. Και διπλώνουμε ως εξής. την μία πλευρά την φέρνουμε μέχρι την μέση του φύλλου, το ίδιο και την απέναντί της. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο πλευρές, στην συνέχεια την ξαναδιπλώνουμε από άκρη σε άκρη και την αντίθετη πλευρά πάλι το ίδιο. Με αυτόν το τρόπο έχουμε δημιουργήσει αρκετά στρώματα βούτυρου ανάμεσα στην ζύμη μας, την οποία αφού αλευρώσουμε πολύ καλά, την τοποθετούμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. Επανάλαμβάνουμε την διαδικασία ανοίγοντας την πάλι και ξαναδιπλώνοντας με τον ίδιο τρόπο.( Εάν κάπου βγει βούτηρο μην ανησυχείτε, απλά ρίξτε αλεύρι. Σε όλη την διάρκει των ανοιγμάτων με τον πλάστη πρέπει να είναι πολύ καλά αλευρωμένο το ζυμάρι μας. Αφού τελειώσει και το δεύτερο άνοιγμα δίπλωμα, την βάζουμε στο ψυγείο πάλι για 40λεπτά και ξαναεπαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Μετά από μία ώρα ανοίγουμε το φύλλο μας για τελευταία φορά σε πάχος όσο επιθυμούμε για να φτιάξουμε την πίτα μας.

Ξέρω ότι η περιγραφή δεν είναι ότι καλύτερο γιαυτό θα προσθέσω σε λίγες μέρες και εικόνες που θα σας δώσουν να καταλάβετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Αυτήν την σφολιάτα μου την έμαθε ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος έφτιαχνε τυρόπιτες σαν επαγελματίας (μόνο τυρόπιτες τίποτα άλλο) και τις πουλούσε σε διάφορα μαγαζια και κυλικία. Ήταν οι καλύτερες τυρόπιτες που έχω φάει στην ζωή μου. αφράτες μέσα τραγανές έξω πεντανόστιμες, λαχταριστές σε σχήμα αστεριού, με πάχος περίπου 5 πόντους. Απλά καταπληκτικές. Όταν βγήκε στην σύνταξη, μου λείψανε πάρα πολύ και έτσι τον ρώτησα πως τις έφτιαχνε. Μου τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι. Εγώ μοιράζομαι μαζί σας τον τρόπο για την σφολιάτα. Βέβαια μου είπε και κάποιες άλλες λεπτομέριες αλλά η περιγραφή τους είναι υπερβολικά πολύπλοκη και θα τις καταλάβετε από τις φωτογραφίες. Πάντως εάν ακολουθησετε τα παραπάνω βήματα θα φτιάξετε μία σφολιάτα, την οποία κανείς δεν θα πιστεύει ότι την φτιάξατε μόνη/ος σας.

Καλή επιτυχία και προσέξτε το φυτικό βούτυρο να είναι όσο πιο σκληρό γίνεται.( το βιτάμ σε καλούπι δεν είναι πολύ σκληρό βούτυρο, βρείτε ακόμη πιο σκληρό)

admin

 

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ...

 

 

 

 

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...

 

 


στείλτε μας τις δικές σας συνταγές στο babinos@babinos.gr


 

Σας αρέσει το κέντημα?

Banner

EASY PC ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Banner

Search

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ