Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στον Μιχαλάκη μου, την Κατερινούλα μου και την Νεκταριούλα μου

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

livezilla

LiveZilla Live Chat Software
Home ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΜΠΑΜ

ΜΠΑΜ

 

Μπαπ, Μπαπ, Μπαπ.

Τρι, Τρι, Τρι.

Ταμπόν μελανιού, σφραγίδα, τρυπητήρι. Και ξανά και ξανά και ξανά.

12:00 η ώρα, δέκα λεπτά διάλειμμα.

- Τρεις ώρες μείνανε ακόμα, σκέφτηκε, 1500 επιταγές και τελείωσα.

Είχε το πιο βαρετό πόστο στο Τμήμα Επιταγών του Ταχυδρομείου. Ήταν σίγουρα όμως, καλύτερα από το θυρωρείο, από όπου τον είχαν μεταθέσει πριν από έξι μήνες. Εκεί δεν είχε ούτε θέρμανση, ούτε κλιματιστικό, ούτε καν ανεμιστήρα για το καλοκαίρι. Ήταν πολλά 15 χρόνια εκεί. Δευτέρα με Παρασκευή το ίδιο, επί 15 χρόνια. 25 χρόνια είχαν μείνει για να βγει στη σύνταξη. Έκανε κάθε μέρα το σταυρό του και ευχαριστούσε το Θεό για τη δουλειά που είχε. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει ο μισθός έμπαινε στο λογαριασμό του. Δόξα το Θεώ.

- Παντελή, του απευθύνθηκε ο διευθυντής του, «πριν φύγεις ετοίμασε ακόμα 200 επιταγές, τις ζήτησαν για αύριο το πρωί τα κεντρικά.

Μπαπ, μπαπ, μπαπ.

Τρι, τρι, τρι.

Στις 4 μπήκε στο αυτοκίνητο κουρασμένος και ζαλισμένος από την επανάληψη των ίδιων ήχων όλη μέρα. Και ξαφνικά άρχισε να βρέχει. Το ίδιο ξαφνικά ήρθε και η ξανάστροφη μούντζα από το διπλανό αυτοκίνητο.

- Βλάκα, ηλίθιε, κάνε πιο πέρα να περάσω, δεν βλέπεις ότι είσαι μες τη μέση; τσίριξε η οδηγός.

Δύο ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει σπίτι του. Έβγαλε τα κλειδιά από το καρό σακάκι του, έβγαλε τα παπούτσια του δίπλα στο χαλάκι της πόρτας, άνοιξε την πόρτα και πριν καλά – καλά προλάβει να την κλείσει πίσω του, ακούστηκε η τσιριχτή φωνή της γυναίκας του.

- Μα, καλά που είσαι τόσες ώρες; Δεν πιστεύω να ήσουν με καμιά γκόμενα; Αλλά βέβαια βρήκες το θύμα όλη μέρα να κάθεται μέσα στο σπίτι να σου μαγειρεύει και να σου πλένει και εσύ αλωνίζεις. Κωστάκηηηηη, κατέβα γρήγορα από τη ντουλάπα, αμάν πιά! Και έχω και αυτόν τον διάολο όλη μέρα εδώ μέσα. Δεν αντέχω άλλο! Ματίνα, ετοιμάσου, θα σε πάει ο μπαμπάς στο μπάσκετ.

‘Εκατσε στον καναπέ, άναψε ένα τσιγάρο και προσπάθησε να χαλαρώσει, όταν μπήκε η γυναίκα του στο καθιστικό.

- Μα είσαι με τα καλά σου; Τί άναψες τσιγάρο τώρα; Βάλε γρήγορα τα παπούτσια σου να πας τη μεγάλη στο μπάσκετ. Αμάν πια, ούτε ένα πράγμα σωστό δεν κάνεις, ούτε ένα.

Έσβησε νωχελικά το τσιγάρο του, έβαλε τα παπούτσια του, πήρε την κόρη του από το χέρι και βγήκε από το σπίτι.

Το τραπέζι του δείπνου ήταν φτωχικό όπως πάντα. Πού να τα βγάλει πέρα με 1.000 ευρώ το μήνα; Φασόλια και σκουμπρί κονσέρβα, αυτοκρατορικό δείπνο για τα δεδομένα του.

- Αύριο πρέπει να πληρώσουμε το ενοίκιο. Με πήρε ο σπιτονοικοκύρης και μου είπε ότι θα μας κάνει έξωση. Πέντε ενοίκια του χρωστάμε του ανθρώπου. Τον παρακάλεσα να του δώσουμε το ένα και να του χρωστάμε τα υπόλοιπα. Δέχτηκε.

Στις 12:00 ακριβώς, έβαλε τις καρό πυτζάμες του, ξάπλωσε στο κρεβάτι, σκεπάστηκε έως τη μέση, έκανε την προσευχή του και αποκοιμήθηκε.

Το ξυπνητήρι προγραμματισμένο να χτυπήσει στις 7:00 το πρωί για να αρχίσει μια ίδια μέρα.

Ντρίν!

Σας αρέσει το κέντημα?

Banner

EASY PC ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Banner

Search